Патрик и Пенсионерският отряд

Корица: Патрик и Пенсионерският отряд
Част от Патрик и Пенсионерският отряд поредица:
  • Патрик и Пенсионерският отряд
Издания:мека корица (английски)
Страници: 96

 

Забавни истории за баби и дядовци, които държат престъпниците под контрол, разказва изключително популярната поредица от романи на финландскошведската писателка Малин Клингенбери.

Патрик бяга от училище, за да се спаси от подигравките на злобната си и лукава съученичка Ирене, която с удоволствие и пред всички му се присмива и го нарича с обидни думи. Патрик не подозира, че това ще бъде най-вълнуващият и незабравим ден в живота му.

Качва се в автобус, който започва да се пълни с много баби и дядовци. Но това не се оказва екскурзия за пенсионери, както си мисли момчето! Това е елитен отряд пенсионери, които се справят с престъпниците и правят на пух и прах бандитските им планове. Така заедно с Пенсионерския отряд Патрик ще освободи баба си, която е затворена от подлия крадец, мошеник и престъпник Бандита – бащата на Ирене, човека, на когото тя толкова иска да прилича.

„Патрик и Пенсионерският отряд“ е забавна и поучителна история. История, която съветва, че няма нищо по-хубаво от това  да казваш винаги истината; че с цената на всичко трябва да се бориш за справедливостта; че трябва да уважаваш по-възрастните, от които можеш винаги да се поучиш на мъдрост; и че всички, когато са сплотени, единни, заедно мислещи, хванати ръка за ръка, по-лесно се справят с неправдата и злото. Книга за родителите, които с примера и постъпките си възпитават децата си.

Веселите истории носят забавление както на децата, така и на възрастните. Всяка история е независима от останалите, така че книгите могат да се четат и самостоятелно. Освен че забавляват, те и възпитават подрастващите, а високото им литературно качество бе оценено с престижната награда за детска литература „Рунеберг“ през 2017 г.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.