Отвъдземя

Корица: Отвъдземя
Издания:мека подвързия (български)
Страници: 408

За Алис Алексис Куинсмедоу някои факти са изключително прости и очевидни:

  • на майка й няма да й е много мъчно, ако Алис изчезне;
  • магията и пъстротата не я обичат много;
  • баща й изчезна преди три години и Алис трябва да го намери.

Родена в свят, който е изтъкан от цветове и багри, Алис трябва да се примири с факта, че е странното момиченце с кожа и коса в млечен цвят. Колко скучно. Във Ферникова гора всеки притежава парченце собствена магия, а Алис не може да се похвали и с това. Но най-важното за нея е да открие баща си, а за тази цел трябва да предприеме пътешествие през мистичните и опасни територии на Отвъдземя. В Отвъдземя всичко е необикновено – долу понякога е горе, ляво може да е дясно, a хартията оживява. Единственият спътник на Алис е Оливър, магическата сила на когото се крие в лъжата и заблудата.

За да открие баща си обаче, Алис трябва да открие първо истинските цветове на душата си и да се научи да открива любов и добрина дори в лицето на загубата.

Кратка информация за автора:

Тахере Мафи е една от най-популярните съвременни авторки на детска и YA литература. Родена е на 9 ноември 1988 г. в Кънектикът, САЩ, а родителите ѝ са имигранти от Иран. Има 4 по-големи братя. От малка чете много и мечтае да бъде писателка. През 2011 г. е издаден първият ѝ дистопичен роман „Разбий ме“ от поредицата „Хрониките на Джулиет“. Днес тя е автор на 6 книги. Омъжа е за писателя Рансъм Ригс, автор на поредицата „Мис Перигрин“.

Все още няма оценки.

Моля, оценете книгата

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.