Отвъдземя

Корица: Отвъдземя
Издания:мека корица
Страници: 408

За Алис Алексис Куинсмедоу някои факти са изключително прости и очевидни:

  • на майка й няма да й е много мъчно, ако Алис изчезне;
  • магията и пъстротата не я обичат много;
  • баща й изчезна преди три години и Алис трябва да го намери.

Родена в свят, който е изтъкан от цветове и багри, Алис трябва да се примири с факта, че е странното момиченце с кожа и коса в млечен цвят. Колко скучно. Във Ферникова гора всеки притежава парченце собствена магия, а Алис не може да се похвали и с това. Но най-важното за нея е да открие баща си, а за тази цел трябва да предприеме пътешествие през мистичните и опасни територии на Отвъдземя. В Отвъдземя всичко е необикновено – долу понякога е горе, ляво може да е дясно, a хартията оживява. Единственият спътник на Алис е Оливър, магическата сила на когото се крие в лъжата и заблудата.

За да открие баща си обаче, Алис трябва да открие първо истинските цветове на душата си и да се научи да открива любов и добрина дори в лицето на загубата.

Кратка информация за автора:

Тахере Мафи е една от най-популярните съвременни авторки на детска и YA литература. Родена е на 9 ноември 1988 г. в Кънектикът, САЩ, а родителите ѝ са имигранти от Иран. Има 4 по-големи братя. От малка чете много и мечтае да бъде писателка. През 2011 г. е издаден първият ѝ дистопичен роман „Разбий ме“ от поредицата „Хрониките на Джулиет“. Днес тя е автор на 6 книги. Омъжа е за писателя Рансъм Ригс, автор на поредицата „Мис Перигрин“.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.