Оплети и разплитай

Корица: Оплети и разплитай
Издания:мека корица
Страници: 216

„Оплети и разплитай” е роман за умните деца, но и за възрастните, които обичат хубавата детска литература. Книга, в която има много ритъм, плътност и пищност. Можеш да я четеш изречение по изречение или да я изгълташ наведнъж. Може да я отгръщаш и да си я припомняш много пъти. Можеш да се разпознаеш в образите, във фантазиите и в ситуациите.
Както всяка добра книга, така и „Оплети и разплитай” говори за най-големите неща в живота и смъртта, като разказва семейна история. Читателят доброволно и внезапно става герой на книгата без дори да усети, защото в нея няма и грам поучителност, фалш или маниерност.
Финалът й е пълен с надежда - точно както трябва да се пише за красиво тъжните неща. Това е книга за четене навсякъде и от всички.
Приятно пътешествие в тази необикновена приказка за деца и възрастни с Лия и нейната прабаба Нора.

Кратка информация за автора:

Христина Панджаридис в родена в град Елин Пелин. През 1991 г. завършва Факултета по журналистика и масови комуникации към Софийския университет “Св. Климент Охридски” със специализация по радиожурналистика при доц. Снежана Попова. Пет година работи като редактор в общинския вестник на град Елин Пелин. Сътрудничи на вестници и списания с журналистически материали. Носител на трета награда в националния конкурс на списание “Български журналист” на тема: “Аз и моята професия”. През 1994 година заедно с Димитрина Попова започва издаването на частен общински вестник “Нов общински новинар” за общините Елин Пелин и Горна Малина. Изданието просъществува само десет броя. Пише стихове и разкази от ученическа възраст. Публикувала е във в. “Средношколско знаме” и “Родна реч”, “Студенска трибуна”, “АБВ”, “Пулс”,“Ние, жените”, списания “Бела”, “Жената днес”, е-списание Public Rеpublic, в.“Литературен вестник”, списания “Знаци” и “Балкани”. През август 2010 г. спечелва втора награда за хумористичен разказ на конкурса в Хасково “Каунь 2010”.

Един от най-добрите хайку писатели в Европа. Предстои издаването на нов роман през 2021 г. – „Ферма за калинки“.

Откъс:

OiR_Body_1_chapter

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.