Най-красивите приказки от Хиляда и една нощ

Корица: Най-красивите приказки от Хиляда и една нощ
Издания:твърда корица

С тази книга ще поемете на приказно пътешествие из Изтока, където чудесата в живота на хората се случват точно толкова често, както денят сменя нощта, и ще останете очаровани от разказите на красивата Шехеразада точно като великия жесток владетел Шахриар, чието сърце тя успява да плени и смекчи.

Ще научите за вълшебния абаносов кон, който лети над реки и планини и те отнася при любовта, за мъжа, който разбира езика на животните, а не може да излезе на глава с жена си, за изобретателната Марджана, която спасява от сигурна гибел Али Баба.

За вълшебството на книгата допринасят и изящните рисунки на световноизвестната илюстраторка Олга Дугина, която претворява до най-малките подробности духа на Изтока.

Кратка информация за преводача: 

Емилия Л. Масларова е преводач от 1979 г. насам. Превела е над 300 книги, сред които три от томовете за "Хари Потър", четири от романите на Елиф Шафак, четири романа на Харуки Мураками, романи на Кърт Вонегът, Нийл Геймън, Джоузеф Хелър, Дан Симънс, Гор Видал, Ричард Бах, Татяна Толстая, Булат Окуджава и други. Превежда от английски, руски и френски език.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.