Мухата детектив

Корица: Мухата детектив
Издания:мека корица
Страници: 128

 

Една вълшебна муха, едно дете, един детектив ще пресекат границите на въображението, пространството, времето в тази книга за необикновени деца

МУХАТА ДЕТЕКТИВ е вълшебна история за деца от Десислава Лазарова. Едно приключение на въображението, за което няма невъзможни неща. И как от това се ражда книга.

Заедно с вълшебната муха Цеца децата се сблъскват с изпитанието да бъдеш различен, да имаш кураж да се харесваш такъв, какъвто си, да вярваш в силата на желанията, задават си въпроси за скромността, за славата, за паралелните светове, за отсамното и отвъдното.

Избрахме приобщаващия шрифт Adys, за да улесним при четенето деца с лека и средна форма на дислексия.

Кратка информация за автора:

Десислава Лазарова е писател, преводач и издател. Дълги години работи с българските издателства като преводач на книги за големи и малки читатели. Позната на читателите с детската си книга „Вълшебни приказки за Тик и Так“(1998) и романа за българския преход „Джиесем“(2007), с преводите си на „Залезът на Запада“ от Освалд Шпенглер, на приказките на Е.Т.А.Хофман и Ерих Кестнер.

„Мухата Детектив“ е създадена в собственото й издателско ателие СКРИБО, където книгите се правят дълго, с отдаденост и грижа към всеки детайл.

Кратка информация за илюстратора:

Младата художничка Пламена Пеева живее и рисува в Асеновград.  Интересите й към мистичното и света на въображението чудесно се допълват в работата й като илюстратор на детски книги.

В „Мухата Детектив“ нейното предизвикателство беше да изобрази един вълшебен герой под прикритието на съвсем обикновена муха.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.