Мортина. Разтърсваща изненада

Корица: Мортина. Разтърсваща изненада
Издания:твърда корица
Страници: 48

 

Когато Мортина се качва на тавана да търси дрехи, с които приятелите ѝ да се маскират за Хелоуин, там намира картичка от своите родители! Последния път, когато са заминали на дълго пътешествие, не са се върнали… Къде ли са се дянали?
За да разбере, ще са нужни изследователски талант и много въображение. С помощта на верния Скръбен, на Дилберт и приятелите си Мортина попада по следите на мама и татко.
Дали ще ги открие?

Ново приключение на момиченцето зомби, превърнало се в международен успех и преведено в трийсет страни.

Кратка информация за автора/илюстратора:

Барбара Кантини е родена във Флоренция през 1977 г. Завършва анимация. Като аниматор участва в създаването на различни телевизионни серии на италианската телевизия RAI до 2011 г., когато печели конкурса „Илюстратор на годината“. Оттогава се посвещава изцяло на илюстрацията, като работи за американски, английски и италиански издателства.

Живее в околностите на Флоренция със съпруга си, двете си дъщери, четири котки и един палав хамстер... вече зомби. През 2017 г. издателство „Мондадори“ публикува „Мортина“, първата от поредица книжки с международен успех, преведена на двайсет и три езика, последвана през 2018 г. от „Мортина и омразният братовчед“, а през 2019 г. – от „Мортина и ваканцията на езерото Мистерия“ и "Мортина и приятелят призрак".

На български език вече са налични и четирите книги от поредицата с логото на изд. "Кибеа".

Кратка информация за преводача:

Вера Петрова е пътешественик, писател, преводач, доброволец за смислени каузи. Майка на две дъщери, автор на две книги, „Вместо книга“ и „Завихряне“, преводач на Йордан Радичков в Италия и на много от известните съвременни италиански автори у нас, между които Елена Феранте, Маргарет Мацантини, Умберто Еко.

Голяма радост ѝ доставят преводите на детски книги: стихотворенията на Джани Родари, невероятната история на Мортина и други. На доброволни начала организира инициативи за деца като училище по археология, театрален клас по странджански легенди, творчески изяви на деца от Малко Търново на фестивал на изкуствата в Ахтопол, детски утрини на международни литературни фестивали.

Децата от Център за подпомагане на семейства в риск „Цветница“ са съавтори в една от книгите ѝ.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.