Момиче на име Октомври

Корица: Момиче на име Октомври
Издания:твърда корица
Страници: 34

 

Можем ли да бъдем научени на емпатия? Колко е важна емпатията и как ни влияе, е темата, която разглежда Момиче на име Октомври. Докато момичето разказвач преминава през живота, без да осъзнава как дори най-малките спомени, разговори и реплики могат да окажат влияние върху големия и непознат свят, героинята от заглавието, Октомври, е винаги там. Докосването до света вече не е само абстрактна идея, а конкретно действие, което разкрива как всичко, което правим, влияе на света около нас. Поднесена с лекота, но и носеща много силно послание, Момиче на име Октомври е история, която ще даде повод за разговори както с деца, така и с възрастни.

Кратка информация за автора:

Закия А. Мохамед винаги е смятала, че има късмета да бъде заобиколена от вдъхновяващи истории от улиците на Чикаго, хълмовете на Пенсилвания и селата на Близкия изток. Тя работи в сферата на образованието повече от 20 години – награждаван учител, както и администратор в системата на държавните училища в Чикаго. Закия живее със семейството си в Чикаго.

Кратка информация за илюстратора:

Андреа Трипке е илюстратор, родена в Германия. През 2003 г. заживява в Съединените щати, за да следва мечтата си да се занимава с изкуство. Андреа е завършила Колеж по изкуство и дизайн в Кълъмбъс, Охайо. Живее във Флорида със съпруга си Дърк, дъщеря си Лили Блу и невероятно опърничавото си куче Франки.

Кратка информация за преводача:

Маргарита Бончева е завършила специалност „Английска филология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Професионалният ѝ път всъщност се е движил в няколко различни посоки, но специалното ѝ отношение към езика и общуването винаги е бил нейният компас. Прекарва голяма част от времето си сред деца и докато те проговарят на английски език, тя заговаря на езика на децата. През останалото време е преводач на свободна практика и творчески двигател на издателство „Каничка“.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.