Мистерии от Замъка на страха. С широко отворени очи

Корица: Мистерии от Замъка на страха. С широко отворени очи
Част от Замъкът на страха поредица:
  • Мистерии от Замъка на страха. С широко отворени очи
Издания:мека корица (английски)
Страници: 72

В Тъмната долина се издига стар мрачен замък, напуснат отдавна от обитателите си. Наричат го Замъка на страха. Естествено, това не е истинското му име, но никой не помни какво е било то. Единствените живи същества, които безшумно кръстосват пустите стаи са икономът Алфред и неговият гарван Пърси. Замъкът е пълен със стари предмети – всеки със своя история, и Алфред с удоволствие ги разказва на онези, които се осмеляват да влязат…

"С широко отворени очи"

Първата нощ след преместването в Западна Вирджиния дванайсетгодишният Лио не може да заспи в новата къща. В главата му отекват думите на стар индианец, когото среща по време на пътуването:“Дръж си очите отворени, синко. Западна Вирджиния е земята на моуошите! Не знаеш какво е моуош? Преведено на твоя език, означава Стягащия краката. А също и Смъртоносната смрад.“ Обсебен от това предание, Лио започва да усеща смущаващо присъствие близо до леглото си. По-точно – под леглото...

--

Петима известни италиански детски писатели безстрашно прекрачват прага на замъка и така се ражда завладяващата серия „Мистерии от замъка на страха”.

Във всяка от петте книги различен автор разказва своята страшна история. Звучи леко плашещо, но както споделя авторката на първата книга Анна Виварели: „никога не бих влязла в изоставен замък, но книгите са друго нещо. Литературният страх е въодушевяващ и младите читатели го знаят. От една страна трепериш, като се въплъщаваш в горкия главен герой, жертва на страшна случка, от друга страна обаче, знаеш много добре, че стаята ти няма да бъде погълната от вихрушка.”

В традицията на Едгър Алън По, петимата автори повеждат младите си читатели през опасни приключения, тайнствени събития и мистериозни срещи. Героите на всяка от книгите минават през премеждия, с които ще се справят само ако са смели, решителни и съобразителни. Образният език и умело поднесените истории ще държат в напрежение читателите до последната страница.

Кратка информация за автора:

Джузепе Феста ероден през 1972 г. в Милано, Италия. Завършил е природни науки и няколко пъти е бил доброволец в парка Абруцо, където се раждат и  идеите за неговите книги. Голям любител на природата и често пише книги, в които героите са животните. Вдъхновение не му липсва, тъй като живее насред гората. Долината, в която се намира къщата, се нарича Мъгливата долина.

Едно от любимите му хобита е музиката.  Групата му „Лингалад” е поканена на националната премиера на филма „Властелинът на пръстените“ по книгата на Толкин в Канада. През април 2018 г. беше специален гост на първото издание на Литературния фестивал за детска литература в София, а книгата му "Сянката" спечели награда "Бисерче вълшебно" 2018 в категория "Майстори".

Откъс:

https://issuu.com/biserche_valshebno/docs/2772

Още книги от тази поредица:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.