Мишките отиват на опера

Корица: Мишките отиват на опера
Издания:твърда корица

 

Операта е изкуство за всички!

Това го знае и най-малкото мишле, затова денят, в който ще ходят на представление, е празник. Облечени с най-хубавите си дрехи, с лъснати обувки и сресани мустаци, те влизат през вратата на операта и попадат във вълшебен свят на музика, любов и красота.

„Мишките отиват на опера“ на българската поетеса Мария Донева е вълшебна приказка за малки мишки, която чрез вложената в нея метафора ще ви потопи в размисъл. Илюстрациите са на Кирил Златков.

Изданието се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Кратка информация за автора:

Мария Донева е поетеса, родена в Стара Загора. Завършила е българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Била е учителка по Български език и литература. Работи по различни програми за арт-терапия с деца и възрастни с различни ментални и физически заболявания и увреждания.

От 2009 г. е драматург на Драматичен театър „Гео Милев“ – Стара Загора. Режисирала е пиеси в Държавна психиатрична болница „Доктор Георги Кисьов“ – град Раднево. Поставяла е пиеси в Психодиспансера в Стара Загора, както и в театрална група „ВИЖ“ към Съюза на слепите в България.

Живее в Стара Загора и превежда детски книги.

Кратка информация за илюстратора: 

Кирил Златков е съавтор на книгата "Когато искам да мълча", носител на наградата "Христо Г. Данов" за най-добра детска книга през 2015 г.

Художник и оформител на множество книги за деца и възрастни, вкл. "Приказките на господин Кабода" от Елена Алексиева, "Избрани произведения" от Даниил Хармс (носител на наградата "Златен лъв" 2014 г.), "Животът на насекомите" от Виктор Пелевин, "Канелените магазини" от Бруно Шулц, "Подчинение" на Мишел Уелбек, както и на поетичните книги на Людмила Миндова, Марин Бодаков, Петър Чухов и др. Куратор на "One Design Week", съорганизатор на типографския фестивал "Типофест".

Работи в областта на живописта, графиката и сценичния плакат. Носител на наградата на Международното триенале на сценичния плакат за 2010 г.

Още книги от автора:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.