Мечо пътешественик

Корица: Мечо пътешественик
Издания:мека корица
Страници: 14

Тази книжка е чудесна!

Приказката интересна

хем детето забавлява,

хем познания му дава.

Кратка информация за автора:

Ангелина Жекова е родена на 28.05.1944 година в село Долна Врабча, Пернишко. Завършва 22-ра гимназия в София и Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски”. Дълги години работи като преподавател по детска литература в Полувисшия институт за начални и детски учители – София.

Започва да печата още като студентка – в столичния периодичен печат, сътрудничи на списанията „Славейче” и „Дружинка”. Нейни стихове са излъчвани по Радио София, а по-късно и по телевизията. Автор е на много текстове за детски песни по музика на композиторите Борис Карадимчев, Петър Льондев, Парашкев Хаджиев, Красимир Милетков. Нейни стихове са включени в учебниците по български език и литература за началния курс.

Автор е на стихосбирките за деца: „Горска математика”, „Дрян и великан” (1993), „Весело календарче” (2009), „Лисанка хитранка” (2002), „Къщичка с балконче”; на книгите с детски приказки: „Искам да знам” и „Коледа в гората”; на книгите с детски стихотворни приказки: „Петелът Гого” (1994), „Защо в гората няма телевизор”, „Горската библиотека”, „Компютърен клуб в гората”; на стихосбирките за възрастни: „Есенна жарава”, „Слънчогледови сълзи”, „Недочакан сняг”; на множество детски илюстровани поредици.

Член на СБП. Живее и твори в София.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.