Малкият вълк. Книга за Лошотията

Корица: Малкият вълк. Книга за Лошотията
Част от Малкият вълк поредица:
  • Малкият вълк. Книга за Лошотията
Издания:мека корица
Страници: 160

Всичко, което иска Малкият Вълк, е да си стои на топло у дома. Но родителите му са разтревожени от добрите му постъпки и милото поведение към по-малкото  му  братче Миризливко. Затова го изпращат на далечно пътешествие до Колежа по Коварства при чичо Зълчан, за да стане истински страшен вълк и да спечели Златен Медал за Лошотия (че днес докъде се стига без Медал за Лошотия?!).

След много опасни приключения в най-мрачната част на Страшната гора, Малкият Вълк открива Колежа по Коварства, които е толкова ужасяващ, че даже и пощальоните не идват (чичо Зълчан ги яде!!!)... А единственият преподавател се оказва най-злият, подъл, гладен и опасен звяр, накратко Големият Лош Вълк.

Дали ще успее Малчо Вълчо да го надхитри, да научи 9-те правила на Лошотията и да се превърне в истински лош вълк, или ще стане само саламче върху сандвича му? Това ще разберете от страниците на тази забавна книга. Книга, която ще ви сграбчи в лапите си и ще ви накара да виете от смях.

Кратка информация за автора:

Иън Уайброу е популярен английски писател. Автор е на повече от 100 заглавия за деца. Книгите му са преведени на повече от 21 езика.

Един от най-известните му и обичани в цял свят герои е Малкият Вълк.  „Малкият Вълк. Книга за Лошотията” е  първата книга от поредицата за неговите вълнуващи приключения, която включва още 5 заглавия :

  • „Дневник на Великите приключения:,
  • „Академия за привидения”,
  • „Горски детектив”,
  • „Малкият вълк и неговата банда”
  • „Пирати в Бурното море”

Кратка информация за илюстратора:

Николай Воронцов, известен повече като чичо Коля Воронцов, е обичан руски илюстратор. Носител е на многобройни награди за творчеството си. Неговите книгите за приключенията на котарака Помпон са издадени на български от изд. "Миранда".

Картините му се отличават с чувство за хумор, което великолепно допълва авторския текст.

Откъс:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.