Локуд и сие: Крещящото стълбище

Корица: Локуд и сие: Крещящото стълбище
Част от Локуд и сие поредица:
  • Локуд и сие: Крещящото стълбище

Когато мъртвите се завърнат, за да преследват живите, Локуд и Сие са насреща...

Повече от петдесет години страната е жертва на ужасяваща епидемия от духове. За да се справят с този феномен, се появяват множество паранормални разследващи агенции.

Талантливият млад агент Луси Карлайл пристига в Лондон, надявайки се на бележита кариера. Вместо това обаче се присъединява към най-малката и разнебитена агенция в града, управлявана от харизматичния Антони Локлуд. Когато един от случаите им завършва пагубно, Локуд и Сие имат последен шанс за изкупление. За целта трябва да прекарат една нощ в една от най-обитаваните от духове къщи в Англия и да се опитат да се измъкнат живи.

„Крещящото стълбище“ е първата книга от нова поредица, изпълнена с напрежение, хумор и ужасяващи духове. Нощите ви никога няма да са същите...

Кратка информация за автора:

Джонатан Страуд е британски писател на фентъзи романи, предимно за деца и младежи. Завършил е английска литература в Йоркския университет и работи като редактор в “Walker Books” и “Kingfisher Publications” в Лондон. Първата му книга е “World Puzzles” (1994 г.).

Джонатан Страуд е автор на популярната поредица „Трилогия за Бартимеус“. Поредицата печели няколко награди и е издавана на български от изд. „ИнфоДАР“. „Локуд и Сие“ е втората поредица от автора, която ще бъде екранизирана от Netflix.

Кратка информация за преводача:

Цветана Тодорова Генчева е родена в гр. София. Завършва Първа английска гимназия, а след това специалности „Английска филология“ и „Журналистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. От 90-те години насам работи като преводач към издателства като Артлайн Студиос, Бард, Кръгозор, Санома Блясък, Сиела. Владее английски, руски и френски език.

Други книги в поредицата:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.