Коледния Прасчо

Корица: Коледния Прасчо
Издания:твърда корица
Страници: 320

 

Джак обича своята детска играчка Дър Пиг. Дър Пиг винаги е бил до него, и в добро, и в лошо. Докато веднъж на Бъдни вечер не се случва нещо ужасно – Дър Пиг изчезва. Но Бъдни вечер е нощ на чудеса и загубени неща. Нощ, в която всичко може да оживее, и играчките дори. А най-новата играчка на Джак – Коледния Прасчо, макар досаден заместител на Дър Пиг, има смел план. Заедно с Джак да се отправят на вълшебно пътешествие и да потърсят изгубеното, за да спасят най-добрия приятел, който момчето познава...

Кратка информация за автора:

Дж. К. Роулинг е автор на седемте книги от поредицата „Хари Потър“, продадени в над 500 милиона екземпляра тираж, преведени на 80 различни езика и превърнати в 8 касови филма. Роулинг написва и три допълнителни издания с благотворителна кауза, сред които и „Фантастични животни и къде да ги намерим“, което впоследствие вдъхновява нова филмова поредица. Приключенията на Хари като възрастен се превръщат в театрална постановка – „Хари Потър и прокълнатото дете“, която авторката пише заедно със сценариста Джак Торн и режисьора Джон Тифани.

През 2020 г. Дж. К. Роулинг публикува и детската приказка „Икабог“, първоначално достъпна безплатно онлайн по време на локдауна, а впоследствие авторката дарява всичките си приходи от авторски права на благотворителната си фондация Volant в подкрепа на рисковите групи, засегнати от пандемията от Covid-19.

Роулинг е носител на редица награди и отличия за творчеството си, включително и за криминалните романи, които пише под псевдонима Робърт Галбрейт. Подкрепя хуманитарни каузи чрез фондацията си Volant и е основател на международната благотворителна организация Lumos.

Откакто се помни, Дж. К. Роулинг е искала да бъде писател и се чувства най-щастлива, докато твори. Живее в Шотландия със семейството си.

Кратка информация за илюстратора:

Джим Фийлд започва кариерата си като дизайнер на персонажи и анимационен режисьор, развиващ се предимно в областта на рекламата и музикалните видеоклипове.

Днес е световноизвестен и награждаван илюстратор на детски книги, сред които Oi Frog!, The Lion Inside и Rabbit and Bear. Работил е заедно с Майкъл Морпурго и Дейвид Бадийл. Автор е и на двуезичната илюстрована поредица Monsieur Roscoe.

Книгите му са издавани по целия свят и са преведени в над 30 държави. Израснал е в Фарнборо, а днес живее в полите на Париж, заедно със съпругата си и дъщеря си.

Кратка информация за преводача:

Красимира Абаджиева е преводач от английски език с дългогодишен опит. В неин превод на български език излизат заглавия като „Икабог“ и „Фантастичните животни и къде да ги намерим“ на Дж. К. Роулинг, „Цирцея“ на Маделин Милър, „Островът на изгубените дървета“ на Елиф Шафак и още много други.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.