Как да върнем пчеличките? (книга 3)

 

Книгата е кулминация на трилогията, която разказва дълга приказка за вълшебния свят "Туй-Онуй". В него пчеличките са изчезнали, а героите Любка и Мъдрян търсят начин да ги върнат обратно.

Как ще се случи това?

Като научим кои са медоносните растения и открием, че всеки от нас би могъл да ги засади в своя дом.

Благодарение на различен тип образователни игри читателите се учат на множество умения, свързани с опазването на природата, като игри за разделно събиране на отпадъци от опаковки, устойчиво земеделие, познание за медоносните растения и много други.

За текстовете и игрите помогнаха консултанти от Фондация "Заедно", Фондация "Да спасим пчелите" и Сдружение "Натуралистично", както и приложният психолог Ивилина Иванчева. Петя Радева от "Екобулпак България" е консултант за игрите, свързани с рециклирането. Редактор и коректор е Калин Ненов.

Книгата излиза с финансовата подкрепа на Министерство на културата, Фонд "Култура" и "Екобулпак България". 

Кратка информация за автора/илюстратора:

Мая Бочева е художник, аниматор, илюстратор и управител на издателство "ТАТ Криейтив". Тя е сред най-разпознаваемите и обичани детски художници в България. Рисува за комикс списание „Дъга“, което излиза през 2004 г., както и за новия му вариант, който се появява през 2022 г.

Работила е с всички големи детски издателства: ПАН, Софтпрес, Дамян Яков, Жанет 45, Фют и други. Създава анимационни клипове, реклами, игри, интерактивни приложения, учебници и учебни помагала. Мая Бочева е многократен носител на първа награда на международния фестивал „Компютърно пространство“. Тя е създател на първото по мащаба си българско мобилно приложение за деца „Кой светна луната?“, за което има 3 международни награди, едната - от конкурса WSA, в който представя България в областта на образователните апликации и печели сред 178 страни от цял свят.

Мая е носител и на Националната награда "Константин Константинов" за илюстрация.

Откъс:

Благодарение на любезното съгласие на Мая Бочева, тук ще откриете цялата книга:

Как да върнем пчеличките? - Мая Бочева

Още книги от автора:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.