Йоко. Моят необикновен приятел

Корица: Йоко. Моят необикновен приятел
Издания:мека корица (английски)

 

„Йоко – моят необикновен приятел”  е адаптация по сценария на филма, излязъл през 2012 г., и излъчван и у нас. И макар филмът да е направен по мотиви от трите книги, познати и на българските деца, „Йоко – моят необикновен приятел” разказва една различна история, в която познатите герои се появяват в нова светлина и откриват нови неща за себе си, благодарение на срещата си с Йоко.

Пиа току-що е загубила баща си и светът е мрачен, ужасен, нищо не е забавно. Дори приятелят й Лукас не може да я развесели. Но ето, че в къщичката на дървото, която баща й е построил, се появява ЙОКО! Едно избягало от плен животно, което се сприятелява с Пиа.

Малкото пукхаво космато същество сипе лудория след лудория. То не е куче, нито котка, а малко йети – предпочита да лежи в сандъка с лед и изяжда цялата замразена храна във фризера. А по петите му е злият ловец на животни, който иска да спечели пари от йетито...

Пиа вече има нова задача – да защитава Йоко! Тя трябва да го спаси от ловеца и от директора на зоопарка...

Кратка информация за автора:

Лудгер Йохман, или Книстер, е роден през 1952 г., завършил е социална педагогика и известно време е работил в училище. Най-дълго обаче се занимава с писане. Повече от 30 години пише книги и пиеси за деца.

Автор е на компютърни игри, на сценарии за телевизионни предавания и на кинопродукции. Повечето от неговите произведения са предназначени за деца. Както самият той казва за себе си: „Аз съм откривател на истории и музика за деца”.

Лудгер Йохман е изключителен рокманиак (и досега свири в рокбанда), страстен моряк е, живее в къща близо до гора и никак не обича да подрежда. През 2014 г получава наградата „ Златен гълъб на мира“ заради участието си в построяването на училище за бедни деца, наречено на неговото име - „Книстерскул“, под егидата на Юнеско.

Откъс:

YokoPrijatel_1glava

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.