Истории с крачета

Корица: Истории с крачета
Издания:мека корица

 

Всеки ден на Крачетата е различен от останалите. Съвсем различен... Кое от тях може по-добре да рита топка – Лявото или Дясното? А дали Крачетата ще открият Мама, ако изтичат до магазина за цветя? Кое Краче ще помогне на Баба да направи палачинки? Двете Крачета ще спасят ли Дядо? И дали Крачетата ще си намерят приятели в детската градина?

Пет истории, изпълнени с много смях и приключения, разказват за необикновените дни на палавите Крачета. За тях всеки ден е различен. Съвсем, съвсем различен…

Кратка информация за автора:

Цвета Брестничка е разказвач на бивали и небивали истории, вдъхновени от преживяванията с 4-те й деца, растящите внуци и обиколките на света с раница на гръб. Автор е на книги с пътеписи за далечни и странни места и на приказки от поредицата „Във вълшебната гора“ на издателство „Фют“.

Когато не пътува или не пише книги, с работата си в „Асоциация Родители“ помага на училището и родителите на намерят общ език.

Кратка информация за илюстратора:

Стелияна Донева е художник и илюстратор на свободна практика. Завършва Националната гимназията по приложни изкуства в София и Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" със специалност „Графика“.

„Голямата ми любов винаги са били детските книги, техният невероятен свят от думи и образи” – споделя тя. – Работата ми като художник на детски илюстрации е начин да се докосна и да преживея фините състояния на човешката душевност. Доброто, красивото, радостта и скръбта. Мечтите и копнежите на детето са неподправени и чисти. Децата са богатство. Те ни връщат към изгубените усещания за живота и вярата в Доброто.”

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.