Голяма книга за дълбините

Корица: Голяма книга за дълбините
Част от Голяма книга за... поредица:
  • Голяма книга за дълбините
Издания:твърда корица

 

Енциклопедиите от поредицата "Голяма книга за..." са много големи като размер книги, с богати детайлни илюстрации и любопитна информация. Подходящи са за любознателни деца от 5 до 8 години. Отличават се със специфичният стил на рисуване на Ювал Зомер, характерен и разпознаваем по целия свят.

Обичаш ли океаните и моретата?

Обитателите им изглеждат мистично, нали?

Някои са космати, други – покрити с люспи, трети имат перки, а четвърти нямат нито кости, нито мозък!

Как и къде точно живеят китовете, акулите, октоподите, костенурките, калмарите, скаридите и други подводни същества? Как се придвижват и как дишат?

В „Голяма книга за дълбините“ те очакват отговорите на всички тези въпроси. Ще се научиш също как да откриваш морските обитатели по брега и как да говориш като спец по темата за дълбините. Ще обсъдим и един важен проблем – замърсяването на океаните и моретата. Няма да издаваме повече, а ще те оставим да се потопиш сред любопитните факти, забавните задачи и детайлните илюстрации.

Кратка информация за автора/илюстратора:

Завършил Лондонският Колеж по Изкуствата, Ювал Зомер от години работи като арт директор в рекламни агенции, но решава да се отдаде на писане и илюстриране на детски книги. Всички негови книги засягат и темата за запазване на околната среда. Преведен е на над 25 езика, а книгите му са продадани в над 2 милиона броя.

Кратка информация за преводача:

Десислава Сивилова е родена през 1986 г. в София. Завършва Английска филология и магистратура Превод и над десет години работи като преводач на филми и художествена литература от и на английски език. Свободното си време прекарва в четене – а вече и писане – предимно на фентъзи и фантастика, и на двата езика. Притежава няколко призови места и поощрителни награди от български и международни конкурси за къс разказ и поезия. От началото на 2019 г. се включва активно в издателската и популяризаторската дейност на фондация „Човешката библиотека“.

 

Още от поредицата:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.