Героите на Олимп: Домът на Хадес

Корица: Героите на Олимп: Домът на Хадес

Приключенията в дългоочакваната четвърта книга от поредицата ГЕРОИТЕ НА ОЛИМП започват оттам, откъдето завършиха тези в „Знакът на Атина”. Търпеливите читатели най-накрая ще узнаят какво се случва с Пърси и Анабет и дали двамата герои ще успеят да се измъкнат от Дома на Хадес. Залозите никога не са били толкова високи. Защото, ако се провалят, на земята ще настъпи ад. Буквално.

Злото настъпва. Пърси и Анабет, изглежда, са изгубени за всички и всичко в Подземното царство. Бродейки из смъртоносните дебри на Тартар, всяка една тяхна стъпка ги води към нова опасност. И ако по някакво чудо успеят да стигнат до Портите на Смъртта, там ще ги посрещне легион от кръвожадни чудовища. Междувременно Хейзъл и екипажът на Арго ІІ са изправени пред труден избор. За да попречат на гигантите да въздигнат Майката Земя, те трябва да запечатат Портите на Смъртта от двете страни. Но, пита се Лео, ако Портите са залостени, как ще се измъкнат Пърси и Анабет? Да спасят приятелите си или да предотвратят ужасяваща война? – това е дилемата! По който и път героите да поемат, едно нещо е сигурно – в Подземното царството от злото не можеш да се скриеш.

Кратка информация за автора: Рик Риърдън печели любовта на младите читатели с романите от поредиците ПЪРСИ ДЖАКСЪН И БОГОВЕТЕ НА ОЛИМП, ХРОНИКИТЕ НА КЕЙН и ГЕРОИТЕ НА ОЛИМП. Носител на наградата Children’s Choice Book Award Author за 2011 година, книгите му са продадени в над 33 милиона копия, преведени на 37 езика и издадени в 36 страни.

През 2013 г. книгата „Героите на Олимп: Знакът на Атина“ печели и първата годишна награда „Бисерче вълшебно“ 2013 в категория „Запалени читатели“.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.