Феята Пелота и омагьосаните хора

Корица: Феята Пелота и омагьосаните хора
Издания:мека корица (английски)

 

Това е приказка за приключенията и емоциите на една различна фея.

Пелота е най-едрата фея във вълшебната гора и затова всички ѝ се подиграват. Тя се опитва да открие приятели в света на хората, но се озовава в омагьосан свят, потънал в тъмната магия на злия магьосник Злок Даунър. Хората са останали без емоции и са затворени в домовете си. Децата са изчезнали.

Пелота и котаракът Мърчо, решават да спасят човешкия свят. По пътя към постигането на целта си двамата попадат в много сложни ситуации с неочаквани обрати. Сблъскват се с глупав мишок, който се мисли за магьосник, откриват тайнствени същества, които се наричат емини и имат специална мисия. Попадат в страшна схватка със злия магьосник и получават помощ от най- неочаквани помощници…

В книгата, между страшните и смешните моменти, се крият много важни уроци за живота: за отношението към различните, за силата на волята, за различните гледни точки във всяка ситуация, за отношенията между деца и родители, за приятелството, за вярата в себе си, за силата на хубавите мисли…

Това е книга, в която откриваш по нещо ново всеки път, когато я четеш. Книга, която те завладява от първия ред. Историята те увлича в един водовъртеж от събития и не можеш да я оставиш, докато не стигнеш до края.

Кратка информация за автора:

Вера Недялкова – Верита живее в град Велико Търново. Завършва художествена гимназия в родния си град Горна Оряховица, след това медицински колеж във Варна. Работи като зъботехник в частната си лаборатория. Има прекрасно семейство. Двете ѝ темпераментни близначки са нейното най-голямо вдъхновение и съдник.

Верита пише историите така, че да задържа вниманието да децата максимално дълго и те сами да искат да ги прочетат до край. Освен приказки, тя пише и разкази. Участва в различни литературни конкурси и има множество награди. Споделя творбите си в своята Фейсбук страница – „Приказките на Верита“

Книгата „Феята Пелота и омагьосаните хора“ е троен дебют. Тя е първата книга, издадена от младото издателство Литдизайн. Книгата е дебютна за Вера Недялкова като автор и за сестра ѝ Мария Генчева като илюстратор.

Кратка информация за илюстратора:

Мария Генчева-Mariko е сестра на Вера Недялкова. Двете работят дълго време заедно като зъботехнички, но Мария се насочва към голямата си любов – рисуването. Рисува предимно живопис - акрилна техника.

Откъс:

Pelota-otkas

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.