Дракончето в мен

Корица: Дракончето в мен
Издания:мека корица
Страници: 44

Едно малко момиче заминава с родителите си в далечна Малайзия. Ще се върне оттам с вързопче истории за дракони, крокодили, маймуни, падащи от небето риби и за какво ли още не! Даже има и една история с шарени топки, в която прелита пиленцето Жълтурко. Всичко това е разказано с много любов, с много смях и настроение.

Книгата ще се чете с вълнение и интерес не само от децата, но и от всички, които са съхранили у себе си любопитството към света, чувството си за хумор и спомена за неповторимото детство.

Кратка информация за автора:

Михаил Калдъръмов е автор на седем поетични книги, сред които „Поезия привечер“, „Запалената свещ напомня“, „Свободата на гладните“, „Бездна“, „Пресъхва ден, извира нощ“. Книгата му „Свободата на гладните“ е притежание на националните библиотеки в Париж, Лондон, Москва и Ню Йорк.

Носител е на редица награди от национални литературни конкурси. След няколко премиери в страната сборникът му с импресии „Почит към Майстора“ бе представен в Българския културен институт в Братислава.  Негови творби са преведени на английски език.

„Дракончето в мен“ е първата му книга за деца.

Кратка информация за илюстратора:

Мая Бочева - Уики е автор, илюстратор и анимационен режисьор, и има дългогодишен опит в създаването на образователни материали за деца - като книги, кратки анимационни филмчета и различен тип образователни игри. Работила е като илюстратор за различни български издателства и чуждестранни поръчители, по различни обучителни и интерактивни проекти, както и книги с илюстрации. Създател е на личен образователен проект "Туй-Онуй", отличен с 3 първи международни награди, между които и за мобилна апликация в област образование с проекта "Who lit t
he Moon?" - първа по рода си българска интерактивна приказка с образователни игри за таблети.

Нейни са и илюстрациите към приказката-игра "Добросъците" на Никола Райков, която спечели любовта на читателите в категория "Иноватори" в "Бисерче вълшебно" 2017.

Откъс:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.