Долината на изгубените тайни

Корица: Долината на изгубените тайни
Издания:мека корица (английски)

 

Когато Джими е евакуиран в малко селце в Уелс, животът му се обръща с главата надолу.

Зелената, тиха и спокойна провинция по нищо не напомня на родния му Лондон. Попаднал на непознато място и сред непознати хора, Джими се чувства като натрапник. А когато случайно намира череп, скрит в хралупата на едно дърво, изведнъж долината става по-страшна и от войната.

На кого може да се довери Джими? Брат му Рони е прекалено малък, а най-добрият му приятел се е променил. Той среща неочаквана съюзничка в лицето на борбената Флорънс и двамата се впускат в разкриването на дълго пазена тайна. Това, което откриват, ще промени Джими – и селото – завинаги.

Кратка информация за автора:

Лесли Пар е израснала в ниските части на долина в Южен Уелс, съвсем близо до крайбрежен стоманолеярен завод. Понастоящем живее в сърцето на Англия със съпруга си и спасената им котка Ангарад.

Лесли се е посветила на писането на истории и на преподаването в началното училище. Завършила е с отличие магистърската програма „Писане за млади читатели“ на Университета „Бат Спа“.

„Долината на изгубените тайни“ е първата ѝ книга.

Кратка информация за преводача:

Габриела Кожухарова (r. 1993 г.) завършва специалност "Книгоиздаване" в Софийския университет. Работи като редактор в издателство и в онлайн медия за книги и четене.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.