Докторът на числата

Корица: Докторът на числата
Издания:твърда корица

 

Докторът на числата" е забавна история, която отвежда читателите в света на числата.

Там те си имат селища и забавления, понякога са весели, друг път - тъжни. Разбира се има и число злодей, което иска да властва над всички.

Кратка информация за авторите:

Джермано Петарин е роден през 1964 г. Живее в Италия, където работи като преподавател по математика в университетите в Удине.

Якопо Оливиери е роден във Верона през 1966 г. Работил е като илюстратор, карикатурист и автор на комикси. През последните десет години започва да пише детска литература.

Кратка информация за илюстратора:

Мирела Мариани е родена в малко градче, недалеч от Милано, където все още живее с двете си деца и котката. Като малко дете тя винаги е обичала да чете книги и да рисува. Любовта към комиксите я подтиква да започне да пише и илюстрира свои авторски издания. В момента работи за едни от най-популярните италиански издателства.

Кратка информация за преводача:

Гл. ас. д-р Диана Върголомова е преподавател към СУ „Св. Климент Охридски“, по специалностите: История и култура на Италия; Историческа граматика на италианския език; Езикови и социални практики; Превод и редакция; Лексикология; Информационни технологии в помощ на преводача, към катедра „Романистика“.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.