Добрите крадци

Корица: Добрите крадци
Издания:мека корица
Страници: 304

Когато замъкът на дядо ѝ е отнет с измама, Вита решава, че трябва да оправи нещата. С помощта на новите си приятели – джебчийката Силк, въздушния акробат Самюъл и дресьора на животни Аркадий, тя съставя дързък план. Ще проникнат тайно в замъка. Ще откраднат това, което принадлежи по право на дядо ѝ. Ще разобличат измамника. Ще бъдат добрите крадци!

Планът им крие много подводни камъни, защото Ню Йорк от двайсетте години на XX век е пълен с тайни и опасности. Дали смелата Вита и верните и приятели ще успеят да надхитрят града, който никога не спи?

Изпълнена с приключения и хумор, „Добрите крадци“ е история за рисковете, които сме готови да поемем заради хората, които обичаме. Завладяващ разказ за надежда, решителност и състрадание, който ни показва, че нищо не е невъзможно, когато вложиш сърцето и душата си в него.

Кратка информация за автора:

Катрин Ръндъл е родена през 1987 г. и е живяла е в Лондон, Брюксел и Зимбабве. Носител е на множество награди за детска литература, между които Waterstones Children's Book Prize и Boston Globe Horn Book Award.

Днес тя е член на научното дружество за ренесансова литература кън колежа „Ол Соулс“ към Оксфорд. Номинирана за наградата за детска литература „Астрид Линдгрен“ за 2020 година.

Кратка информация за преводача:

Юлия Чернева е родена на 10 април 1955 г. През 1978 г. завършва английска филология във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“. От 1982 г. работи като преводач на художествена литература – книги за деца и възрастни. От 1995 г. е преводач на списание „Мики Маус“.  Работи като преводач за редица български издателства.

Други книги от автора:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.