Детска енциклопедия: Светът на динозаврите

Корица: Детска енциклопедия: Светът на динозаврите
Издания:твърда корица (английски)
Страници: 96

 

Необикновена енциклопедия за динозаври, която съчетава множество факти, изумителни илюстрации и завладяваща история. „Светът на динозаврите“ пренася своите читатели в ерата на древните влечуги, за да им покаже не само как са изглеждали, а и как са живели.

Кратка информация за автора: 

Каролин Кюнцел е немски историк, преподавател и писател. Автор е на редица енциклопедии за малки и големи. Има и блог, посветен на всички аспекти на природата. Живее със семейството си в Мюнхен, Германия.

Кратка информация за илюстратора:

Франко Темпеста е италиански художник и илюстратор. Още от малък обича да рисува животни, динозаври и дракони. Специализира в сферата на реалистичните илюстрации.

В последните 10 години изцяло се е фокусирал върху пресъздаването на максимално реалистични образи на динозаври и праисторически бозайници. Работил е с редица италиански и международни издателски къщи като National Geographic, Smithsonian,  Penguin Random House, Firecrest Publishing, Geoworld.

В Палеонтологическия музей в Наполи, Италия, има постоянна изложба, посветена на неговите илюстрации на динозаври. Темпеста обича природата, морето, гмуркането и пътуването.

Кратка информация за преводача:

Виктория Иванова има повече от петнайсет години опит като журналист, редактор и преводач. Работила е по издания за тийнейджъри, художествени романи и нехудожествена литература.

Автор е на поредицата детски енциклопедии „Любознайко“, чието първо заглавие – „Откъде идва храната“, е отличено със специална грамота на наградите „Бисерче вълшебно“.

Откъс:

Dinozavri_46-47

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.