Детективи с машина на времето: Походът на Ханибал

Корица: Детективи с машина на времето: Походът на Ханибал

Алпите – 218 г. пр.Хр. – Рим иска да покори Картаген. Картагенският пълководец Ханибал решава да нападне Рим от север. Затова прекосява с армията си Алпите. Но как е успял да премине през непроходимата зимна планина? Нашите детективи отиват на място, за да разберат.

За поредицата „Детективи с машина на времето“:

• Заплетени криминални загадки; Вълнуващи пътешествия в миналото

• Автентична историческа обстановка; Речник с най-важните понятия на епохата

Юлиан, Ким и Леон откриват тайната на една стара библиотека: магичният Темпус е машина на времето, която може да ги отведе на всяко място в миналото. Те пътуват по следите на престъпници в различни исторически епохи. Техните пътешествия във времето се превръщат в опасни приключения.

Кратка информация за автора: Фабиан Ленк е роден през 1963 г. От малък мечтае да стане археолог. След гимназията решава да запише журналистика – специалност, която според него има много общо с археологията, защото и журналистите са в постоянно търсене на тайни и разрешаване на загадки. От 1989 г. работи като репортер. Оттогава започва да пише и романи. През 1996 г. излиза първият му от досегашните шест криминални романа за възрастни, а от 2001 г. започва да издава и книги за деца – досега са излезли над 70.

В момента Фабиан Ленк живее със съпругата и сина си в Бруххаузен-Вилзен, близо до Бремен. Той е възторжен футболен запалянко и някои от неговите книги са на тема футбол. С удоволствие играе бадминтон, свири на ударни инструменти и колекционира фотографии.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.