Денят, в който пастелите си тръгнаха

Корица: Денят, в който пастелите си тръгнаха
Издания:мека корица
Страници: 40

 

Дънкан просто иска да рисува, но когато отваря кутията си с пастели, намира само писма, в които пастелите му обясняват защо са си тръгнали.

Бежовият пастел е силно разочарован, че постоянно е пренебрегван заради Кафявия.

Синият пастел е крайно изтощен от много работа, а Розовият настоява да рисуват с него.

Какво да направи Дънкан?

Авторът Дрю Дейуолт и илюстраторът Оливър Джефърс дават креативно решение на проблема в тази пъстра и забавна история. Тя ще провокира въображението на децата и ще ги разсмее, а освен това те никога повече няма да гледат на пастелите – и на света около тях – по същия начин.

Кратка информация за автора:

Дрю Дейуолт е писател и режисьор на кино- и телевизионни продукции. Живее в Южна Калифорния със съпругата си и двете им деца. Любимият му пастел е черният, но се опитва да използва всички, за да не си тръгнат. Научете повече за него на www.drewdaywalt.com

Кратка информация за илюстратора:

Оливър Джефърс създава изкуство както за деца, така и за възрастни. Илюстрованите му издания са отличени с редица награди, сред които ирландската награда за детско заглавие на годината в категория „Книга за най-малките“.

Роден в Белфаст, сега той живее и работи в Бруклин, Ню Йорк. Любимият му цвят е шарено райе. Повече за работата му ще откриете на www.oliverjeffersworld.com

Художествената адаптация на български език на текста в илюстрациите е на Тодор Пунгеров.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.