Да се запознаем: Как порастват малките делфини

Book Cover: Да се запознаем: Как порастват малките делфини
Part of the Да се запознаем! series:
  • Да се запознаем: Как порастват малките делфини
Editions:мека подвързия
Pages: 32

Един ден в синия безкрай на морето се ражда малко делфинче. Колко добре плува още от първия си ден! Наоколо гъмжи от живот – риби, калмари, морски костенурки, китове... Но морето е пълно и с опасности, затова малкото делфинче неотлъчно следва майка си. Докато порасне, ще трябва да научи много неща. Светът на морето е пълен с тайни, които ще откриете заедно с делфинчето, докато то расте и се учи.‌

„Как порастват малките делфини” е увличащ разказ за живота на делфините и за удивителния свят на морето.

Децата стават свидетели на историята на едно малко делфинче – от появата му на бял свят до превръщането му във възрастен делфин. Страница след страница, малките читатели ще научат защо делфините имат нужда от въздух, как общуват помежду си, как се хранят, какви опасности ги дебнат, с какви интересни морски обитатели се срещат.

В поредицата „Да се запознаем!” има общо 12 книги, предназначени за деца над 4 години, книгите разказват за света на животните – с много топлина и обич, на достъпен език, с изчерпателна информация и красиви реалистични илюстрации, които допълват собствените наблюдения на природата.

Кратка информация за автора:

Фридерун Райхенщетер винаги е обичала книгите и езиците. След като завършва образованието си работи за различни международни организации в Германия и чужбина. В началото на 90-те години публикува първата си книга, която е приета много добре от читателите. Оттогава досега е автор на свободна практика и пише книги за деца и юноши. Живее със съпруга си в Мюнхен.

Кратка информация за илюстратора:

Ханс-Гюнтер Дьоринг е роден през 1962 г. Учи графичен дизайн и илюстрация в Хамбургския университет. Непосредствено след завършването си през 1991 г. започва да работи като автор и илюстратор на свободна практика. Автор и илюстратор е на няколко серии книги за деца и е илюстрирал над 40 книги, сред които картинни книги, книги с илюстрации, както и книги за по-големи деца. Женен и има две дъщери.

Excerpt:

Още книги от тази поредица:

За презентацията е нужен JavaScript.