Да изследваме роботиката (Чудесата на познанието)

Корица: Да изследваме роботиката (Чудесата на познанието)
Част от Чудесата на познанието поредица:
Издания:твърда корица
Страници: 48

 

Книгата „Да изследваме роботиката” от поредицата „Чудесата на познанието” представя в детайли роботите и техния дизайн, еволюция и приложение.

Роботиката е клон на науката и инженерството и се занимава със създаването на устройства, които могат да се движат и да реагират на сензорни данни. Някои роботи се управляват от изкуствен интелект. Днес роботите имат широко приложение за изпълнение на задачи с висока степен на точност.

Най-просто казано роботиката е използването на интелигентни машини или „роботи“, които да помагат на хората в изпълнението на ръчни дейности. Ако роботите извършват скучни, опасни или неприятни задачи, животът ни може да бъде по-продуктивен и по-приятен. Вкъщи роботите започват да изпълняват домакински задължения, помагат ни да учим и да се забавляваме. Във фабриките роботите помагат на все повече компании да произвеждат и доставят богата гама от продукти. Роботизираните технологии постоянно се усъвършенстват и в комбинация с изкуствения интелект намират все по-полезни приложения.

Кратка информация за автора:

Дейвид Смий е предприемач и посланик на  STEM обучението и основател на AniBotics – производител на роботи за деца под формата на животни. Посланието на компанията му е чрез обучение на децата за живота и животинския свят в различни страни по света по забавен и интересен за тях начин – чрез роботика и изкуствен интелект, да се обърне повече внимание на опазването на околната среда и животинските видове. Дейвид работи в сферата на образователната роботика от години. Дейвид Смий стои зад редица технологични изобретения в сферата на комуникациите, т.нар. „умни домове“ и роботиката. Той е част и от екипа, разработил видеофона Relate 2000 през 1993 г.

Кратка информация за преводача:

Теодор Цеков е завършил английска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Бил е преподавател в Департамента по британска и американска литература на СУ „Св. Климент Охридски“. Работи като специалист бизнес развитие и дигитален маркетинг и комуникации и преводач на книги и филми.

Още книги от поредицата: 

One thought on “Да изследваме роботиката (Чудесата на познанието)

  1. Pingback: Две книги на Noble Star Books са номинирани за Бисерче вълшебно 2023

Comments are closed.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.