Да изследваме роботиката (Чудесата на познанието)

Корица: Да изследваме роботиката (Чудесата на познанието)
Част от Чудесата на познанието поредица:
Издания:твърда корица
Страници: 48

 

Книгата „Да изследваме роботиката” от поредицата „Чудесата на познанието” представя в детайли роботите и техния дизайн, еволюция и приложение.

Роботиката е клон на науката и инженерството и се занимава със създаването на устройства, които могат да се движат и да реагират на сензорни данни. Някои роботи се управляват от изкуствен интелект. Днес роботите имат широко приложение за изпълнение на задачи с висока степен на точност.

Най-просто казано роботиката е използването на интелигентни машини или „роботи“, които да помагат на хората в изпълнението на ръчни дейности. Ако роботите извършват скучни, опасни или неприятни задачи, животът ни може да бъде по-продуктивен и по-приятен. Вкъщи роботите започват да изпълняват домакински задължения, помагат ни да учим и да се забавляваме. Във фабриките роботите помагат на все повече компании да произвеждат и доставят богата гама от продукти. Роботизираните технологии постоянно се усъвършенстват и в комбинация с изкуствения интелект намират все по-полезни приложения.

Кратка информация за автора:

Дейвид Смий е предприемач и посланик на  STEM обучението и основател на AniBotics – производител на роботи за деца под формата на животни. Посланието на компанията му е чрез обучение на децата за живота и животинския свят в различни страни по света по забавен и интересен за тях начин – чрез роботика и изкуствен интелект, да се обърне повече внимание на опазването на околната среда и животинските видове. Дейвид работи в сферата на образователната роботика от години. Дейвид Смий стои зад редица технологични изобретения в сферата на комуникациите, т.нар. „умни домове“ и роботиката. Той е част и от екипа, разработил видеофона Relate 2000 през 1993 г.

Кратка информация за преводача:

Теодор Цеков е завършил английска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Бил е преподавател в Департамента по британска и американска литература на СУ „Св. Климент Охридски“. Работи като специалист бизнес развитие и дигитален маркетинг и комуникации и преводач на книги и филми.

Още книги от поредицата: 

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.