Чудо и Пакост по света

Корица: Чудо и Пакост по света
Издания:твърда корица

 

Смешна книга подходяща за деца, които обичат да четат, харесват класически пакостници като Пипи, Карлсон или Емил от Льонеберя.

Като виден ездач и любител на тези благородни същества, конете, Золтан Цигани поставя двете кончета Чудо и Пакост на утъпкана литературна пътека, по която те галопират ли, галопират. Пъстрите им увлекателни истории блестят толкова ярко, че първата книга от поредицата печели престижната награда IBBY. Ето и втората част, която е също толкова забавна и изпълнена с невероятни приключения.

Чудо и Пакост не лежат на стари лаври, нито на слама. Всъщност те пътуват все повече и повече – из Венеция, Пекин, Санторини, Париж и къде ли не още. Пакост дори стига до пустинята и арктическия кръг. Двете кончета впечатляват, защото също като нас – всички деца и възрастни, понякога са безразсъдни и заблудени, но могат и да са много мъдри и добри!

Кратка информация за автора:

Золтан Циган е телевизионен режисьор и писател, починал през 2011 г. В рамките на краткия си житейски път оганизира джаз концерти, продуцира програми за класическа музика, режисира младежки програми и литературни поредици. Баща на две деца, които го вдъхновят за порецата „Чудо и Пакост“.

Кратка информация за илюстратора:

Aндраш Бараняи твори за всички възрасти, в различни графични жанрове. Завършва Унгарския университет за приложни изкуства през 2004 г. и от тогава е един от най-известните унгарски графици. Илюстрирал е безброй детски книги с характерните си векторни компютърни рисунки и е изиграл огромна роля в обновяването на унгарската илюстрация. Умее да улавя и предава същността на обществото и хората на нашето време по хумористичен и проницателен начин.

Кратка информация за преводача:

Нели Димова е преводач на романи, есета, разкази и пиеси от унгарски език, редактор на преводи от унгарски, както и организатор на събития в Унгарския културен институт. През своя над 30-годишен професионален път е участвала в творчески резиденции за превод и е печелила стипендии от множество унгарски културни организации.

Издател: Ракета
Автор:
Илюстратор:
Преводач:
Етикети:

Още от автора:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.