Чорапът, който промени света

Корица: Чорапът, който промени света
Издания:мека корица

Една история 48 % памук, 32% приключения, 10% смях и още 100% сърдечност.

Самотното бяло чорапче Сам ще тръгне на дълго пътешествие е от шкафа, за да намери своето чорапче-братче, с което да направи най-невероятния чифт. По пътя си то ще се срещне със злия черен чорапогащник, с най-милите дядо и баба вълнени чорапи, ще попадне в страшната Бяла Уста и в една шумна класна стая, после ще пътува в джоба на нетърпеливото за разходки палто, ще присъства на нощното прет-а порте на новите модели чорапи в чорапената фабрика, където ще има остър сблъсък с госпожица ножица и още и още…но нека не разплитаме историята докрай. Тръгни с най-милото и най-памучно чорапче Сам, което, сигурни сме, ще ти е по мярка, ще ти топли и ще те гъделичка…и ще те отведе в един шарен свят, където всеки чорап, може да е чифт с когото си поиска, без значение от цвета, райетата, точките и каретата. Защото за памучните сърца не е от значение цвета.

Кратка информация за автора:

Здрава Каменова (р. 1979 г., София) учи в 32. СОУ "Св. Климент Охридски". Завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" със специалност "Актьорство за куклен театър" в класа на проф. Р. Рачев.

Тя е носител на редица награди за актьорско майсторство, пише сценарии и режисира театрални постановки. Има издаден сборник - "Шест топли пиеси". Драматург е на пиесите "Помощ, имам две деца", "Гимнастика за бременни" " Олеле!", работила е и като режисьор на дублажа за редица предавания за малки и големи. "Чорапът, който помени света" е вторият ѝ книжен проект след "Боб. Малката метална кутийка с голяма мечта".

Кратка информация за илюстратора:

Ирина Василева (р. 1980 г.) е 3D артист и визуализатор, дизайнер на костюми, стилист и художник по декори. Тя е била и преподавател по рисуване, сценограф и дизайнер на кукли за редица театрални постановки.

Откъс:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.