Червенокрилото кукумявче

Book Cover: Червенокрилото кукумявче
Editions:твърда подвързия (Bulgarian)
Pages: 30

Някъде далеч, в голяма гора, живеели семейство кукумявки с червени крила. Една нощ малкото кукумявче останало само и се размечтало да си има другарче и да може да лети (защото кукумявките започвали да летят едва когато почервенеели крилата им). И изневиделица на дървото се появило мишле - ето ти другарче!

И започнало мишлето като истински приятел да мисли как да помогне на кукумявчето да му почервенеят крилата и да литне. Окичило ги с макове, увило ги с ябълкови обелки... Докато не помогнала сама неволята.

Информация за автора/илюстратора:

Феридун Орал се числи към големите имена в илюстрацията не само в турската литература, но и в световната, носител е на множество национални и международни отличия. Неколкократно негови произведения, вкл. книгата "Къпиновият дух и жълтоклюното птиче", са обявявани за най-добре илюстрирана турска детска книга на годината от Международния съвет за детска литература (IBBY), базиран в Базел.

През 2012 г. Феридун Орал бе номиниран за най-престижната награда в света на детско-юношеската литература - медала "Ханс Кристиан Андерсен".

Excerpt:

За презентацията е нужен JavaScript.

За презентацията е нужен JavaScript.