Бягство към вкъщи

Корица: Бягство към вкъщи
Издания:мека корица

 

“Малко хора се сблъскват с чудеса в истинския смисъл на думата. А и тези, на които им се случва, често не го забелязват. Не вярвали били в такива странности, така че и под носа им да се случи чудото, ще си остане все така незабелязано.”

Светлинá започва да ходи на училище. Училището обаче не е място за чудеса и никой не може да разбере нейния необичаен произход. Никой не вярва, че тя е дете на слънцето.

Затова Светлинá решава да не вярва на никого. Тя започва да търси всички отговори на своите въпроси сама… или по-точно със Сáми и неговия дядо.

Тримата сформират един съвсем чудноват екип, който се опитва да построи космическа ракета, която ще им помогне да намерят слънцето и истината.

За текста е използван шрифт Adys – подходящ за хора с дислексия.

Кратка информация за автора:

Освен любовта на Габриела Георгиева към литературата и част от личностното и развитие, писането е пряко обвързано и с работата и в сферата на образованието, където трупа опит от 6 години насам като преподавател по английски и психология в престижни заведения като Britanica, Advance, Европейски център по невронауки, Darbi College, Финансова Академия България и др.

За нея детско-юношеското развитие е както професия, така и мисия. Тя активно работи с деца със СОП и поведенчески трудности. Мечтае да създава литература, която да служи за основа на диалог за емоциите и да бъде крачка към достигане на по-добро самоосъзнаване, както за децата, така и за възрастните, които работят с тях.

Кратка информация за илюстратора:

Мариана израства сред купища детски книги с красиви илюстрации, които започва да прерисува в първите си опити като художник. От рано решава, че това ще бъде нейният път и учи в Художествената гимназия за приложни изкуства в София, а по-късно завършва специалност Графика в Националната художествена академия. В търсене на своето място и стил, Мариана работи в кино и гейминг индустриите като концепт дизайнер и Арт директор, придобива опит като 2D аниматор, като графичен дизайнер в рекламния бранш, а също и като преподавател за деца и от скоро - за възрастни в SoftUni.

Любовта към детските книги обаче, не я напуска и след като среща съмишленик в лицето на Димитра Мирчева, двете създават книжката Така започна всичко, заедно с издателството със същото име. Да се развива като илюстратор, автор и издател, за Мариана е сбъдната мечта!

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.