Архипелаг Ню Йорк

Корица: Архипелаг Ню Йорк
Издания:мека корица (английски)
Страници: 262

Богато илюстрована и въздействаща книга за бъдещето, което ни очаква и как се справяме с него.

"Архипелаг Ню Йорк" разказва историята на Ню Йорк, който е под вода. Той е управляван от зъл губернатор, заобиколен от малка група хора, потискаща всички останали. Главният герой Флин иска да стане Отмъстител - най-престижната работа на Архипелага, която гарантира богат живот и съществуване отвъд "Деня на отпътуването". На този ден старите хора от града биват оставяни на сал и отпращани в открито море, за да умрат.

Много добре написана и илюстрирана, това е книга, която всеки четящ ще заобича. Добър сюжет, приятни персонажи и неочакван край.

„Един ден целият ни познат свят ще бъде вода. Така, както самите ние сме почти целите съставени от вода. Владимир Тодоров е не само изумителен художник, но и страхотен разказвач, който ще ви потопи в истинската хранителна среда на душата – солената вода! Защото сълзите, потта и океанът са солената околоплодна вода на нашето бъдеще. Колкото по-млад посегнете към тази книга, толкова за по-дълго ще ви държи! Аз лично нямам търпение за продължението…“

Любен Дилов-син

Кратка информация за автора/илюстратора:

Владимир Тодоров е филмов режисъор, художник, илюстратор и аниматор с над 25 години стаж във филмовата индустрия. Работил е за почти всички големи филмови студия: Warner Bros, Sony Pictures, Universal, Paramount, Fox, Disney, над филми като "Хари Потър", "Стюарт Литъл", "Полярен експрес", "Беоулф", "Алиса в Страната на чудесата" и много други.

Владимир започва филмовата си кариера през 1988 г. като аниматор в Студия за анимационни филми „Бояна“. През 1990 г. заминава за Лондон и започва работа в студиото на Стивън Спилбърг Amblimation – Universal Pictures. Работи като асистент-аниматор над пълнометражни анимационни филми. През 1995 г. се присъединява към Uli Meyer Studios, където работи като аниматор над редица реклами и филмите "Космически забивки" и "Изгубени в Космоса".

През 1998 г. Владимир заминава за Лос Анджелис и започва работа в Sony Pictures. Работи като аниматор над филма "Стюарт Литъл", а след това като дизайнер на типажите и художник на сториборд над "Стюарт Литъл" 2. След това се включва в екипа на "Хари Потър и философският камък", където отново работи върху дизайна на героите и сториборда.

Извън работата си върху пълнометражните филми, Владимир става част от екипа на първия късометражен анимационен филм на Sony Pictures, The ChubbChubbs, който по-късно спечелва „Оскар“ в категорията за късометражен филм през 2002 г.

В този период Sony започва работата по филма "Полярен експрес", в който Владимир е основният художник по типажите и героите. Този проект поставя началото на дългогодишната му творческа връзка с режисъора и продуцент Робърт Земекис. Владимир напуска Sony и се включва в екипа на студиото на Земекис Imagemovers. Следва работа по филмите "Беоулф", "Майло на Марс" и "Коледна песен". Наред с филмовата си работа Владимир участва в написването и илюстрира книгата The Moon Rock, чиито филмови права биват закупени от Земекис и Disney. До производството на филм така и не се достига, тъй като Disney прекратява договора си със студиото на Земекис.

Освен The Moon Rock, Владимир е също съавтор и илюстратор на още две книги: "Капризите на Оливър" и "Архипелаг Ню Йорк", които са издадени и на български език.

Владимир е автор/продуцент-режисъор/художник и аниматор на късометражния анимационен филм FLUTTER.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=l38hlZM1A-c]

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.