Академия за еднорози: София и Дъга

Корица: Академия за еднорози: София и Дъга
Част от Академия за еднорози поредица:
  • Академия за еднорози: София и Дъга
Издания:мека корица

 

Когато най-добрият ти приятел е еднорог, вълшебните приключения са гарантирани. Представете си училище, където можеш да се грижиш за свой собствен еднорог – магическо създание, което може да говори и да прави чудеса. Така е в Академията за еднорози на красивия Остров на еднорозите.

Десетгодишната София изгаря от нетърпение за своя първи учебен ден. Училището, където ще прекара една година, не е обикновено. Там учат както деца, така и еднорози – митични създания, които могат да говорят и да правят вълшебства. Всеки ученик в Академията за еднорози има за задача да помогне на своя еднорог да намери магическата си сила. Ако успее, детето и еднорогът ще бъдат свързани завинаги.

Но докато се запознава с нови приятели и свиква с всички чудеса на новото си училище, София разбира, че нещо не е наред. Академията и целият Остров на еднорозите са опасност. Нещо странно се случва със Сияйното езеро, от което вълшебните създания черпят своите сили.

София и нейният великолепен еднорог Дъга знаят, че могат да оправят нещата. Но ще трябва да са много смели и съобразителни, за да решат загадката, така че учебната година да не се провали.

Кратка информация за автора:

Джули Сайкс е британска авторка на детски книжки, сред които популярната поредица „Академия за еднорози“, която Netflix превърна в №1 детски сериал в над 14 страни по света. След като напуска работата си като учителка, Сайкс избира да се занимава с писане на пълен работен ден и да „прави пакости, да язди еднорози, да лети с приятелите си феи и да плува с делфини и русалки“.

Кратка информация за илюстратора:

Луси Труман е международен илюстратор, който специализира в областта на портрета, лайфстайла и модата. Работила е за големи клиенти като Ralph Lauren, Vanity Fair и American Girl. Тя е автор на илюстрации на детски книги за някои от най-големите издателства в света като Penguin Random House и Candlewick Press. Нейни творби са включени в списъка на бестселърите на New York Times с успешната поредица „Академия за еднорози“.

Кратка информация за преводача:

Росица Тодорова е преводач от английски на български език с дългогодишен опит зад гърба си.

Издател: Сиела
Автор:
Илюстратор:
Преводач:
Етикети:

Още книги от поредицата:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.