Активните #бисерчета2016 от град Крън

Бъди читател с мнение!Четвъртокласниците на Елена Гитова от град Крън са ни написали трогателно писмо за своите преживявания като активни #бисерчета2016 и запалени читатели.

„Здравейте, скъпи приятели!

Ние, вашите последователи от четвърти клас на ОУ „Св. Климент Охридски“, град Крън, участваме за трета година в „Бисерче вълшебно“ и то с голямо удоволствие. Миналата година взехме участие и в Националната кампания „Читателска щафета 4: Ловци на приключения!“. 11 ученици получиха сертификати и уникални значки „Супер читател”.

Тази година отново сме активни читатели. Dори вече не броим книгите, които сме прочели, просто се наслаждаваме на четенето. Четем и се забавляваме. Кое е по-различното през тази година? 

Отново продължаваме нашата читателска щафета „Чети и спечели” . Тя се състои от четири нива. Първо ниво са книгите, които сме прочели и не са включени във второ ниво, в което пък са включени няколко книги на български автори. Tрето ниво е „Аз прочетох тази книга. Прочети я и ти” и четвърто ниво „Реклама” на книгата (но я заменихме с нещо ново).  И ако досега представяхме устно книгите, които сме прочели и ги рекламирахме с рисунки, то сега вече правим нещо друго т.н. лапбук! Изпращаме Ви няколко снимки, които показват ясно какво правим. 

Ние всъщност сме активните бисерчета в нашето училище. За да популяризираме „Бисерче вълшебно“ изработихме  постер – послание към всички ученици – „Десет причини да чета” – и го поставихме във фоайето на училището, за да могат всички да го прочетат. За да насърчим читателската активност на децата от първи клас, организирахме си една съвместна дейност – „Пътуващият куфар на приказките и знанията”. Те и ние с огромна радост разгледахме книжките в куфарчето, споделихме своите мнения с тях и така започна четенето на книги за тях…

Е, това не ни беше достатъчно и решихме да отправим предизвикателство и на нашите малки приятели от подготвителната група от ОДЗ „Лилия” в гр. Крън. Занесохме им две книжки от „Мотовете”, защото преценихме, че ще им харесат. Представихме пред тях три лапбука, изработени от деца от класа, които са прочели книжките. Оставихме им и други материали, които бяхме копирали от сайта „Мотовете” и ги предизвикахме, когато прочетат книгите и те да изготвят свой лапбук. 

Огромна благодарност на нашите приятели кака Деси и кака Мариянка от НЧ „Цвятко Радойнов – 1885”, които ни осигуриха книжките, които искахме да четем: поредицата „Скъпо тъпо дневниче”, поредицата „Приключенията на мотовете”, „Майлс и Найлс – пакостниците“, „Островът на изгубените“.  Купихме си и поредицата книжки на Сали Гарднър „Наоколо стават чудеса“. Разменяме си ги. Забавно е да имаш „пътуваща“ книжка в ръцете си! Понякога дори и през междучасията четем, дочитаме някоя книжка.Но все не ни достига време за представяне на прочетените книги! 

Благодарим специално на Вал Стоева за книжката на Дамян Дамянов „Нарисувай ми овца”. Невероятна е, пълна с толкова творчески задачи. Най-интересното е, че малко преди да пристигне книжката ние гледахме филма „Малкият принц” и книжката „Нарисувай ми овца” ни се стори хем толкова позната като текст, но и толкова интересна като задачи. Даже Дилара, която много обича да твори с ръцете си не се сдържа и в междучасието си направи овцата, розата и принца от хартия!

Благодарим Ви, „Бисерче вълшебно“ за осигуреното невероятно пътешествие в света на книгите!!!

Ваши искрени приятели!

Четвърти  клас на ОУ „Св. Климент Охридски“ град Крън и госпожа Елена Гитова“

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.