Номинирани заглавия

В тази категория ще откриете номинираните книги в Националната годишна награда „Бисерче вълшебно“ 2017, разделени в три основни възрастови категории:

„Откриватели“ (6-8 г.)

„Мечтатели“ (9-11 г.)

„Майстори“ (12-15 г.)

Всички книги, включени в списъците, са издадени на български език в периода 01.01.2016 – 31.12.2016 г. Те са номинирани от българските издатели, но коя книга ще грабне статуетка в своята категория, зависи само от вас – младите хора от 6 до 15 години.

Книгите, номинирани в наградата „Бисерче вълшебно“ 2017, не присъстват в задължителната учебна литература и отговарят на следните критерии:

  • интересни текстове, илюстрации, превод и оформление;
  • разнообразни жанрове, теми и стил на писане;
  • увлекателен, вдъхновяващ сюжет, който показва, че книгите никак не са скучни!

Когато направите своя избор за най-добра книга, ще можете да гласувате и да станете част от почетното жури на „Бисерче вълшебно“ 2017.

Но помнете: имате право САМО на един глас: той трябва да бъде даден на онази книга, която свети като безценно бисерче в сърцето ви и ви кара да четете още и още!

Следвайки тенденциите в световната литература, за трета година в награда „Бисерче вълшебно“ ви предлагаме да гласувате и в категория „Иноватори“ (6-15 г.). В нея ще откриете интерактивни и мултимедийни детско-юношески книги, издадени през 2016 г., съдържащи интерактивни елементи, мултимедийни приложения и/или обогатена електронна функционалност към литературния текст. 

Вотът в категория „Иноватори“ е пожелателен.

Затова е възможно да гласувате за 1 книга от  възрастовите категории и за 1 книга-иноватор!