Думи в тъмносиньо

Корица: Думи в тъмносиньо
Издание:меки корици
Страници: 340

Това е любовна история.

Историята на една книжарница, където читателите оставят писма до непознати, до любимите си хора и до поети, между страниците на книгите.

Това е историята на Хенри Джоунс и Рейчъл Суийти. Някога те са били най-добри приятели, но после Рейчъл се мести в малко градче край бреговете на океана.

Сега тя се връща и започва работа в книжарницата, докато събира парченцата от разбитото си сърце след смъртта на брат си. Но една част от нея вярва, че бъдещето й е скрито някъде между книгите и любимите й хора, изпълнено с тъмносини думи на надежда и спокойствие.

Кратка информация за автора:

Кат Кроули е родена през 1971 година във Виктория, Австралия. Започва да се занимава с писане в по-късен етап от живота си. Като по-млада винаги е разказвала истории, но никога не ги е записвала. Когато се премества да живее в Европа, тя започва да пише писма на брат си – Антъни Кроули. Завръщайки се в Австралия, Кат установява, че брат ѝ е използвал нейните писма, за да направи мюзикъл, който се играе в три театъра в Мелбърн. Кроули казва, че това я е подтикнало за почне да пише. Нейната първа книга, The Life and Times of Gracie Faltrain, е публикувана през 2004 година и добива голям успех. От тогава тя е написала пет книги, две от които са от поредицата за Gracie Faltrain. A Little Wanting Song е първият ѝ роман, публикуван в САЩ. Graffiti Moon е най-популярната ѝ книга. Към момента е издадена на близо 10 езика. Романът е носител на следните награди: • NSW's Premier's Literary Awards: Ethel Turner Prize for Young People's Literature • Prime Minister's Literary Awards, YA fiction. "Думи в тъмносиньо" е вторият й роман, преведен на български език.

Други книги от Кат Кроули, издадени на български език:

За презентацията е нужен JavaScript.